Operatiunea zambet

Nr. inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor: 50/10.05.2021 CIF: 44554687/07.07.2021
IBAN: RO82BTRLRONCRT0610531701

Gătim pentru bunicii României

Starea de urgență de la începutul anului trecut a fost o mare încercare pentru toată lumea. Iar dacă pentru noi, cei care avem posibilități pentru a ne descurca în orice situație a fost dificil, imaginați-vă cum a fost pentru cei care o duceau deja greu. Astfel, într-un timp foarte scurt, cu sprijinul autorităților locale, am identificat familiile din comunitatea noastră, Mogoșoaia, care aveau nevoie de ajutor. Din luna martie 2020, împreună cu un grup de prieteni, am asigurat mese calde pentru mai multe familii nevoiașe și 25 de bătrâni. Da, pentru bunicii noștri care merită atenție și grijă, nu uitare.

 Aceste activități au fost susținute exclusiv de mediul privat și le mulțumim tuturor celor cărora le pasă. A fi empatic intr-o lume haotică și dezorganizată e mare lucru. 

În perioada stării de urgență ne-am mobilizat zilnic pentru a le asigura bunicilor și familiilor nevoiașe tot ce era necesar – de la mâncare, la produse de igienă, de la haine la medicamente, iar în starea de alertă, am oferit ajutor săptămânal, livrând o masă caldă în fiecare weekend.

Bunicii care au muncit toată viața își petrec acum viața la geam, așteptând ceva. Da, așteaptă și o supă caldă sau o tocăniță gustoasă, dar, de fapt, adevărata bucurie stă într-un zâmbet și o îmbrățișare. Așa că, pe lângă alimente, livrăm și sufletul nostru împachetat într-o vorbă bună sau o îmbrățișare, oricât de grea ne-ar fi ziua.

Ce ne propunem mai departe?

  • Să asigurăm în continuare o masă caldă pentru bătrânii nevoiași;
  • Să plătim facturile de utilități ale unor bătrâni care au pensii sub 1000 de lei;
  • Să asigurăm transport și medicamente pentru bătrânii care fie au venituri prea mici, fie sunt singuri și în imposibilitatea de a se deplasa.

Familia de bine

Chiar dacă starea de urgență, nu te poate găsi niciodată pregătit, într-un timp foarte scurt, cu sprijinul autorităților locale, am reușit să identificăm familiile cu copii care aveau nevoie de ajutor din localitatea Mogoșoaia. Am reușit să aducem bucurie în sufletele copiilor care au primit mâncare, dulciuri, jucării, rechizite, echipamente IT, mobilă, electrocasnice.

      Ce ne propunem mai departe?

  • Să construim Biblioteca Zâmbet în Parcul Mogoșoaia;
  • Să oferim, prin intermediul unor profesori pasionați, meditații pentru copiii din familiile defavorizate;
  • Să organizăm pentru copii și adolescenții din mediile defavorizate vizite la muzeele și obiectivele turistice din România;
  • Să implementăm cursuri de dezvoltare personală pentru copiii de la Școala Generală din Mogoșoaia și de la Fundația The Door Mogoșoaia (sport, culinar, artă – muzică, teatru, desen etc.). 

Crăciun 2021